Heel vaak hebben wij mensen heel wat financiële adviezen nodig. Meestal weten wij niet zoveel inzake het financieel gebeuren en daarvoor hebben wij professionals nodig. Het liefst prefereer je iemand die voldoende weet heeft in dit vak. Wij Nederlanders wensen ten alle tijden zo goed om te gaan met onze gelden. Het besparen van minimaal €1,- voelt beter aan dan niets gespaard te hebben. Er zijn heel wat vragen die mensen aan ons gesteld hebben. Wij zijn professionals in de financiële wereld en zijn bereid om een ieder bij te staan door aanbevelingen te doen aan hen. Tot de dag van vandaag hebben wij uitsluitend goed nieuws ontvangen van onze bestaande klanten. Heb jij wat financieel advies nodig? Hieronder tref je de meest gestelde vragen aan. Wellicht kunnen zij je helpen met de beantwoording van jouw vragen. Lees dus verder!
Welke gegevens dienen niet weggelaten te worden wanneer je een hypotheek wenst op te stellen
Bij het opstellen van een hypotheek, dien je het volgende bij je te hebben:
- Taxatierapport
- Koopcontract
- Werkgeversverklaring die maximaal 3 maanden oud zijn
- Pensioenoverzichten
- Recente salarisstroken
- Aangifte inkomstenbelasting van het afgelopen jaar
- Secundaire arbeidsvoorwaarden
- Testament
- Huwelijks- of samenwoningverklaringsvoorwaarden (bij echtscheiding: convenant)
- Financiële verplichtingen
- Een overzicht van jouw vermogen, beleggingen of lopende polissen
- Bij zzp’ers: drie jaarrekeningen, drie inkomstenbelasting aangiftes en prognoses.
- Bij ondernemers: salarisstroken
Wanneer kun je de hypotheek adviseur het best inschakelen?
Het is raadzaam om in beginsel een afspraak te maken voor een oriënterend gesprek. Hierbij adviseren wij je om ook jouw loonstrook bij je te hebben. Deze is van belang wanneer je bijvoorbeeld andere uitgaven hebt. Zodoende kunnen andere normen worden gehanteerd voor je. Er zijn vaak genoeg heel wat startersfaciliteiten beschikbaar. Indien je een starter bent, kun je heel goed gebruikmaken hiervan. Heb je reeds een keuze gemaakt van een woning? Dan pas kun je overstappen tot het inschakelen van een deskundige. Dit is van belang, omdat je nog taxatie nodig hebt voor de financiering. Het is dan van belang dat je die combineert, zodat je van te voren weet wat je koopt.
Waar kun je het best op letten bij de aanschaf van jouw eerste woning?
Er zijn namelijk belangrijke punten waar je op dient te letten alvorens jij jouw eerste woning aanschaft. Deze belangrijke punten zijn onder andere:
- Kijken naar de financiële mogelijkheden. Gebruik hierbij de websites van diverse banken en ga na welke bank de meeste voordelen voor je aanbiedt.
- Je kunt heel veel websites raadplegen om naar een woning te zoeken en ook om die te vinden. Een goede website is bijvoorbeeld Funda.
- Heb je reeds een woning gevonden en wens je een bod uit te brengen? Het is altijd belangrijk om op voorbehoud de woning te financieren. Hierbij dien je mee te gaan met de taxateur. Krijg je wellicht een kortdurende optie (zoals een eenzijdige recht van koop)? Dan is het belangrijk dat je de woning vooraf al dient te taxeren (voor de hypotheek). Indien je wenst te verbouwen, kun je gebruikmaken van de bouwtechnische keuring.
- Maak enkele afspraken. Hiermee worden afspraken bedoeld inzake de hypotheek, levensverzekering en particuliere verzekeringen.
- Maak goede notaris afspraken. Hierbij kun je ook aanvullende zaken regelen, zoals testament samenwoningsverklaring.
Wij hopen dat de meest gestelde vragen jou geholpen hebben met hetgeen jij zo graag wilde weten. Je ziet dus dat er meer vragen gesteld werden inzake hypotheek. Zijn jouw vragen nog niet beantwoord? Dan kun je vandaag nog contact opnemen met ons. Het is van belang dat je niet zelf jouw financiële keuzes maakt. Dit geldt vooral wanneer je niet zoveel weet hebt inzake het financieel gebeuren. Wij zijn ten alle tijden bereid om je te helpen met hetgeen je wilt weten.